Laat een dressing op maat maken in Ninove

Een dressing op maat is een verrijking van jouw woning! Ben je op zoek naar een betrouwbare firma in de regio Ninove met jarenlange ervaring (meer dan 90jaar ondertussen) die alle kneepjes van het vak kent en die jou kan helpen om mee de dressing op maat van jouw dromen te ontwerpen? Lees dan zeker verder, want bij Van der Waerden is dit één van onze vele specialiteiten in maatwerk. 

 

Een open of gesloten dressing?

Een van de eerste beslissingen die je zal moeten nemen: wil je een open of gesloten dressing? Een inloopkast kan gemaakt worden zowel met als zonder deuren, het is maar net wat je zelf het mooiste vindt en hoe je het liefst je kleding opbergt. Heb je geen zin om je kledingkast op maat netjes op orde te moeten leggen? Dan is een gesloten inloopkast voor jou misschien de beste oplossing. Liever geen stof of zonlicht op je kleding? Ook dan kies je beter voor een gesloten inloopkast met deuren. Wil je een erg duidelijk overzicht van al je kleding en accessoires die je hebt? Dan raden we je aan om voor een open dressing te kiezen.

Een open dressing

  • kan overzichtelijker zijn
  • kleding kan verkleuren door direct zonlicht
  • stof kan op de kleren vallen
  • is visueel aantrekkelijker

Een gesloten dressing

  • geen stof op de kleren
  • kleding is beter beschermd tegen zonlichtziet er strakker en ordelijker uit

De verlichting in je dressing

Verlichting in je dressing klinkt misschien als een overbodige luxe, maar dat is het niet. Ook door een gloeilamp kan kleding namelijk bleken (en het hout van de kasten ook). Daarom kijken wij graag met jou mee naar de ideale verlichting in je walk-in-closet.

Meestal raden wij aan om te kiezen voor licht dat aansluit bij daglicht: zo zie je de kleding ook zoals de kleuren echt zijn en kan je betere keuzes maken als je je klaarmaakt. Je kan ook kiezen voor intelligente verlichting zoals het type Philips hue of tal van andere verlichtingsmogelijkheden.  

 

Ruimte voor een spiegel voorzien? 

Wil je graag dat er een spiegel gehangen wordt in je inloopkast? Dat kan! Zeker als je de inloopkast ook graag wilt gebruiken om jezelf iedere dag klaar te maken, is een spiegel in je walk-in-closet ideaal. Wij kijken samen met jou mee hoe en waar je de spiegel ideaal kan plaatsen in jouw kasten op maat.

 

Uit welk materiaal moet de inloopkast gemaakt zijn?

Een volgende vraag die je jezelf moet stellen als je een inloopkast wilt: welk materiaal wil je kiezen voor je kast? Ben je fan van hoogglans afwerking en wil je een hoogglans witte inloopkast. Of toch liever een warmere kleur, zoals fineer? Wij kijken als interieurspecialisten samen met jou naar het totaalplaatje en zorgen ervoor dat de inloopkast perfect past bij de rest van het interieur. 

 

Wil je graag een middenconsole in je dressing op maat?

Heb je wat extra ruimte over in je dressing op maat? Dan is een middenconsole misschien wel de ideale oplossing voor jou. Je kan als middenconsole kiezen voor een type dressoir waar je bijvoorbeeld lingerie, ondergoed, sokken, juwelen,... in kan opbergen. De wat kleinere items uit je kledingkast, dus. 

Op die manier hou je meer ruimte over in je dressing en kan je gemakkelijker je kleedjes ophangen, truien opvouwen of zelfs je schoenen opbergen in je kast. 

 

Van rommelkamer tot inloopkast op maat in Ninove

We hebben allemaal wel een rommelkamer. Je weet wel: die ene waarbij je - zodra er bezoek is - het liefst van al de deur gelijk op slot doet. Maar wat als je van zo’n rommelkamer met wat werk een inloopkast op maat kan maken? Dan hebben alle spulletjes ineens ook hun eigen plek en is er geen excuus meer voor een rommelige kamer. 

Je hoeft je inloopkast ook niet te beperken tot één ruimte: als je meerdere kleine ruimtes (bijvoorbeeld een stukje van de badkamer, slaapkamer en de gang) graag wilt laten omtoveren tot enkele kleinere inloopkasten, kan dat ook prima! 

 

Perfect voor onder een schuin dak

Heb je thuis een schuin dak waardoor je veel ruimte verliest? Zeker voor een schuin dak zijn maatkasten ideaal! Je kan iedere centimeter gebruiken en een eigen invulling geven. Heb je vragen of ben je niet zeker wat je allemaal kan laten ontwerpen voor onder jouw dakhelling? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen, wij geven je graag advies en vele extra tips voor jouw ideale dressing.

 

Heb je liever lades of legplanken?

Zeker sinds de opkomst van Marie Kondo en haar Konmari-methode, is het populair geworden om je kleding op te rollen in lades in de plaats van alles te stapelen. Kijk zeker ook naar jouw favoriete manier van opbergen: hang jij het liefste alles aan een kleerhanger of ben je iemand die veel liever lades gebruikt? 

 

Inspiratie inloopkasten op maat: