10 tips om de wasplaats beter in te richten

Het is een luxe, een goed georganiseerde wasplaats. Heeft u de ruimte om de wasplaats helemaal apart in te richten? En u wilt graag dat die wasplaats er opgeruimd uitziet en uitgerust wordt met allerlei handigheidjes? Wij beschrijven de beste tips om uw wasruimte zo praktisch mogelijk te houden.

 

Kasten op maat

Alles begint met kasten op maat: wat wilt u graag kunnen opbergen in de wasruimte? Wasproducten, wasmanden, bezems, stofzuigers en ander poetsmateriaal? Dan zijn kasten op maat een perfecte oplossing. 

Technische ruimte? Die zie je niet meer!

De elektriciteitskast, de ketel, de modem van het internet,... allemaal erg ontsierend. Maar wat als je alles netjes kan wegstoppen? Natuurlijk zorgen we ervoor dat u altijd snel en makkelijk aan je modem, elektriciteitskast,... kan. Zo zijn alle leidingen, meters,... nog altijd vlotjes bereikbaar.

Waar zetten we de wasmand?

Een wasmand staat al snel in de weg: zowel in de badkamer, slaapkamer als in de wasplaats. Daarom voorzien wij graag enkele handige opbergruimtes zodat u de wasmand ook weer netjes kan opbergen, zelfs tijdens het draaien van de zoveelste was.

Ergonomie staat voorop

Als u ruimte heeft om uw wasruimte helemaal in te richten zoals u dat graag wilt, raden we u met klem aan om zeker te letten op de ergonomie. Laat uw was- en droogmachine plaatsen op hoogte, zo hoeft u niet meer de hele tijd te bukken. De ruimte onder de droog- of wasmachine? Die kan dan weer gebruikt worden om wasmanden of andere spullen op te bergen.

Een mini-kleerkast in de wasruimte? 

Toegegeven, het klinkt een beetje vreemd: een mini-kleerkast in de wasruimte. Maar, als je plaats genoeg hebt, kan dit echt een uitkomst zijn! Je kan een kast op maat laten maken (zoals de prachtige Hülsta-kasten) en er alle extra schoenen in opbergen, jassen die voor een volgend seizoen zijn,...

De stofzuiger

Een van de moeilijkste huishoudelijke items om op te bergen, is met stip op één: de stofzuiger. Toegegeven, het is een ongelofelijke aanwinst in het huishouden, maar wel eentje die niet zo makkelijk op te bergen is. Daarom helpen wij u de perfecte opbergruimtes creëren. 

Hoge kasten

Er gaat veel bergruimte verloren als je geen gebruik maakt van plafondhoge kasten. Berg er bijvoorbeeld of onder andere extra wasmiddel of toiletpapier in op.

Aan de muur!

Bevestig je bezems en co heel handig aan de muur. Geen last meer van omvallende bezems.

Handig sorteren

Nog een tip: gebruik verschillende wasmanden voor verschillende types was: voorzie ruimte voor je kookwas, een gekleurde was, witte was,... noem maar op. Laat boven of onder deze wasmand-ruimtes ook zeker nog een extra ruimte zodat je daar het bijpassende wasmiddel kan opbergen. 

Veel kleine spulletjes in het washok?

Heeft u veel kleine spulletjes en prulletjes in het washok rondslingeren? Misschien is een ophangbord dan wel ideaal. Op die manier ziet u kleine handigheidjes zoals wasknijpers nog steeds, maar zijn ze binnen handbereik.

 

Heeft u een bepaalde inrichting voor uw wasruimte in het hoofd? Of zou u daarbij onze expertise kunnen gebruiken? Neem zeker contact met ons op, wij helpen u graag verder. Om deze opbergmethodes te bekijken, verwelkomen we u graag in onze showroom in Denderleeuw of maak een afspraak.

 

wasplaats-organisatie