5x Waarom is een dressing/ inloopkast op maat zo handig?

Droom je al lang van een inloopkast op maat? Misschien ben je nog op zoek naar enkele redenen om de stap te zetten naar je droomkast, lees dan zeker dit artikel verder.

Je kiest zelf het formaat

Een van de grootste pluspunten als je een inloopkast op maat laat maken, is dat je iedere centimeter van de kamer kan gebruiken om kleding op te bergen. Heb je een schuin dak? Geen enkel probleem. Misschien loopt er nog een trap door de ruimte? Of wil je voornamelijk een kamer helemaal als inloopkast laten omtoveren? Net omdat je zelf het formaat kan kiezen, is een op maat gemaakte inloopkast echt ideaal. Een inloopkast als ‘room divider’ kan bijvoorbeeld ook als je een grote ruimte in 2 delen wilt opdelen. Je ziet: zo’n kast op maat is erg handig! 

Je kiest zelf je budget

Net omdat je de kast helemaal zelf kan uittekenen, kan je ook makkelijker rekening houden met het budget. Bij kant-en-klare kasten betaal je een eenheidsprijs voor de modules die je koopt. Bij een kast op maat kan je je budget gemakkelijker opvolgen.

De stijl past bij de rest van het huis

Ook zeker een reden om een dressing op maat te laten maken: je kan zo de dressing 100% op de stijl die je in huis hebt, laten passen. Heb je een modern interieur? Dan kan je kiezen voor een moderne inloopkast. Liever een landelijke stijl? Dan pas je de stijl van de inloopkast aan. Heel handig en zo ben je er zeker van dat je geen stijlbreuken in je interieur hebt. 

Je kiest zelf de indeling 

Natuurlijk wil je bij jouw droomkast helemaal zelf de indeling bepalen. Een lade voor je favoriete juwelen en horloges, misschien wel een mooie lade voor je make-up, zonnebrillen,... Hang je liever je kleren op of vouw je ze het liefste? Een groot fan van de Konmari-methode en dus wil je alleen maar schuiven in je inloopdressing? Dankzij een kledingkast op maat kan dat allemaal. Je beslist volledig zelf hoe je de kast wilt inrichten. Kijk daarom ook zeker eens goed naar je huidige kledingcollectie en bedenk op voorhand hoe je alles wilt gaan inrichten. Heb je veel broeken die je liever ophangt, wil je al je winterjassen kwijt in je inloopkast? Dat bepaalt de inrichting zeker mee.

Je kan de kast altijd nog veranderen of uitbreiden

Wil je na enkele maanden of jaren toch liever nog een extra uitbreiding aan je kast op maat of heb je gemerkt dat je een andere oplossing handiger vindt (je bergt liever alles op in lades dan dat je het ophangt in de kast). 

 

Al helemaal enthousiast geworden en wil je ook graag een inloopkast op maat? Kom dan zeker eens langs in onze showroom, maak een afspraak of contacteer ons voor meer informatie over alle mogelijkheden.

 

dressing op maat