Designklassieker: de Rolf Benz 6500 zetel

Rolf Benz is al jarenlang een van de grootste designers qua zitbanken. Een van dé stukken die al decennialang furore maken, is de Rolf Benz 6500 zetel. Deze zetel blijft een topstuk in je moderne interieur en is een goede investering in je zitcomfort. 

 

Rolf Benz: een beetje geschiedenis

Al sinds 1964 produceren ze bij Rolf Benz prachtige zitstellen. In Nagold, een lein stadje aan het Zwarte Woud in Duitsland, zag Rolf Benz als merk het levenslicht. De oprichter, Rolf Benz, wilde graag een wereld kunnen creëren waarin de tijd stilstond en je de wereld kon vergeten. En waar kan je dat beter doen dan in een zetel die heerlijk zit? 

 

Een instant klassieker: de Rolf Benz 6500 bank

Zodra deze zetel het licht zag, werd het een instant klassieker. Niet alleen door de prachtige vorm van deze zitbank, ook door de grote kleurenkeuze en stofkeuze. Wist je trouwens dat er veel beroemde zetels van Rolf Benz gebruikt werden tijdens bekende televisie-shows in Duitsland in de jaren ‘80 en ‘90? Zo werden de zetels ook bekender bij het grote publiek. 

Ook nu past de 6500 nog steeds perfect in een strak interieur dankzij de Bauhaus-stijl van deze zitbank. In Japan is het op dit moment een van de meest gevraagde designzetels.

Bij de Rolf Benz 6500 kan je de rugleuningen verstellen en kan je kieze uit maar liefst 230 stoffen en 100 leersoorten: zo kan je de uitvoering van deze iconische zetel helemaal naar jouw smaak vormgeven.

 

Op locatie: de 6500 in Santorini én in New York

Hoe meer luxueuzer het merk Rolf Benz werd, hoe exotischer ook de fotolocaties mochten zijn. Zo werd de beroemde 6500 gefotografeerd in Santorini! Daarnaast heeft deze zetel ook een vaste plek gekregen in het Museum of Modern art in New York.

 

Deze beroemde zetel eens testen?

Ben je benieuwd geworden en wil je deze Rolf Benz 6500 graag eens komen uittesten? Kom dan eens een bezoekje brengen aan onze showroom, maak een afspraak of stuur een mail.

 

Designklassieker: de Rolf Benz 6500 zetel