Interieur klaarmaken voor het voorjaar

Officieel zitten we volop in de winter, maar het voorjaar zal natuurlijk alweer snel voor de deur staan. Hoe langer het voorjaar is, hoe beter. Toch?! Tijd om ons interieur klaar te maken voor de aankomende lente. Met deze drie tips moet dat vast en zeker lukken. 

 

Tip 1: Groen in huis!

In het voorjaar groeien de groene blaadjes weer aan de bomen en komen de bloemen weer uit. Maar waarom alleen buiten genieten van de natuur als je de natuur ook in huis kan halen? Koop mooie kamerplanten voor in je woonkamer en keuken om zo meer kleur en groen in huis te halen. Mooi voor op de eettafel bijvoorbeeld! 

Tip 2: Binnen en buiten genieten: keuken met doorgang naar het terras

Met een graad of 17 à 18 buiten wil je ook wel eens de deur van de tuin opendoen. Lekker, wat frisse lucht in huis halen. Wat dan zeer handig is, is een keuken met doorgang naar het terras buiten. Ook leuk als je zelf even een frisse neus wil halen. In moderne woningen zien we dan ook vaak het concept van de keuken die uitmondt op een terras met terrasoverkapping.

Zo kan je makkelijk vanuit de keuken van je tuin genieten, zelfs als de temperaturen nog niet boven de 20 graden zijn gestegen. Om op je terras te vertoeven in het vroege voorjaar, kan je bijvoorbeeld met opbouw screens de wind ook nog tegenhouden. En zodra het gaat regenen, gaan de lamellen van het dak automatisch dicht. 

Tip 3: Kleuraccenten aanbrengen

Of het nu een stapel met gele boeken is of leuke kussens in een vrolijke kleur of print? Kleuraccenten breng je eenvoudig aan in het interieur en heeft direct een grote impact. En wat dacht je van een leuk kleurvlak op de muur? Zo haal je de kleuren van het voorjaar echt in huis. Dit voorjaar zijn geel, mintgroen, beige en lichtblauw erg populair.

Meer wooninspiratie opdoen? Bekijk dan vooral onze andere blogs en vergeet ons niet te volgen op onze sociale media. Onze Pinterest is een aanrader als je op zoek bent naar wooninspiratie. 

Concrete plannen om je interieur te vernieuwen? Maak zeker een afspraak met onze specialisten!