Je meubels onderhouden: onze beste tips

Je meubels onderhouden

Hoe je de lederen zetels kan onderhouden, lieten we al eerder zien in een vorige blogpost: onderhoudstips voor een lederen zetel. Maar hoe zit het met meubels die uit ander materiaal gemaakt zijn, zoals metaal en glas? We geven je graag deze onderhoudstips mee: zo kan jij je favoriete meubels zo lang mogelijk mee laten gaan en blijven je meubels zo lang mogelijk in topconditie! 

 

Glazen meubels onderhouden

Hoe kan je het beste je glazen meubels onderhouden? Je hebt thuis misschien een mooie glazen salontafel staan of een eetkamertafel met een - deels - glazen blad. Dan weet jij ook als geen ander dat daar weer vliegensvlug vuile vingers op staan, kringen van drankjes,...

Voor meubels met glas raden we aan om regelmatig een klein onderhoud te doen, liever dan er ieder weekend veel tijd aan kwijt te zijn. Ga bijvoorbeeld iedere paar dagen voor je gaat slapen even met een doekje met glasreiniger over de tafel. Zou hou je de ergste vlekken zeker in bedwang. 

 

Metalen meubels onderhouden

Wat moet je dan doen met meubels die van metaal gemaakt zijn? Ook op metalen meubels kan je al snel vingerafdrukken zien en merk je stof snel op. De laatste jaren zijn metalen meubels weer helemaal hip, dus geven we je graag enkele tips mee om zo lang mogelijk van je metalen meubels te genieten. 

Hou ten eerste de ruimte waar dit meubel staat, zo goed mogelijk vochtvrij. Vocht en metaal is eigenlijk nooit een goede combinatie. Gebruik daarnaast alleen maar water om de metalen tafel, stoelen,... weer schoon te maken. Metaal is erg gevoelig aan chemische stoffen. 

Toch een grote vlek op je metalen meubel? Dan is natuurzeep zeker een oplossing. Probeer ook zo goed mogelijk krassen te vermijden (ga niet aan de slag met een schuursponsje of een borstel) door items die op de tafel staan, op te heffen in plaats van te schuiven.

 

Toe aan nieuwe meubels? Kom dan zeker eens langs in onze showroom!