Je slaapkamer inrichten: onze tips

Is het tijd om de slaapkamer een nieuwe look te geven? Lees dan zeker onze tips die we verzameld hebben: zo kan je jouw slaapkamer heerlijk rustig en opgeruimd inrichten om te kunnen ontspannen na een lange dag.

 

Moodboard: the sky is the limit

Ondertussen weten we allemaal wel hoe Pinterest werkt: je verzamelt mooie foto’s en maakt zo een moodboard. Dat zouden we je ook zeker aanraden voor je meubels gaat kopen: zo krijg je zelf ook een beter beeld van jouw meubelsmaak, de kleuren die je mooi vindt in een slaapkamer,... 

 

Stapelbed, tweepersoonsbed,...

Voor welk type bed ga je kiezen? Dit is een van de belangrijkste keuzes die je zal maken in de slaapkamer. Probeer de rest van de meubels pas te kiezen na het bed: zo krijgt het belangrijkste meubelstuk alle aandacht die het verdient.

 

Dressing

Wil je graag een dressing in je slaapkamer? Wordt het een inbouwdressing, de walk-in-closet van je dromen of zal je moeten kiezen voor maatwerk door bijvoorbeeld een schuin aflopend dak? Ook dit is een erg belangrijke keuze en we raden je dan ook zeker aan om hier extra aandacht aan te besteden: hoe kies je de juiste dressing? 

 

Goede gordijnen: een must

Ah, een must: goede gordijnen! Goede gordijnen zorgen ervoor dat er geen zonlicht, straatverlichting of maanlicht in de kamer binnenkomt en je zo dus veel dieper kan slapen. Daarnaast helpt het ook om in de winter de warmte wat meer binnen te houden en in de zomer is het een slim idee om overdag de gordijnen dicht te houden zodat er geen warmte binnenkomt: er is niets zo onaangenaam dan tijdens een hittegolf in een warme slaapkamer moeten slapen. 

 

Opbergruimte

Heb je behalve je dressing nog extra opbergruimte nodig? Misschien is er helemaal geen plaats voor een inloopkast en moet je kiezen voor ‘standalone kasten’. Wij helpen je graag bekijken hoe die kasten op de beste manier in de slaapkamer passen: zo kan je je slaapkamer opgeruimd houden en sneller genieten van de rust.

 

Fijne matrassen

Het bed, de gordijnen en de opbergruimte hebben we nu al uitgetekend: het wordt dringend tijd om te beslissen welke matrassen je graag in de slaapkamer wilt. Of je nu fan bent van een wat hardere matras, een boxspring, een matras op lattenbodem,... je vindt bij Van der Waerden verschillende opties om uit te testen. Zeker voor een belangrijk item als een matras is het een goed idee om uitgebreid te gaan testen en aan te voelen wat het fijnste werkt voor jou. 

 

Het gebruik van kleuren

Heel belangrijk: voor welke kleurtinten zal je kiezen in je slaapkamer? Pasteltinten en wit werken kalmerend, andere kleuren kunnen juist erg opwekkend werken. Bekijk ook zeker nog eens je moodboard om te ontdekken welke kleurcombinaties je graag zou willen terugzien in je slaapkamer. Natuurlijk helpen wij je daar ook graag bij!

 

Al volop inspiratie gekregen of heb je wat meer hulp nodig? Maak zeker een afspraak en kom langs in onze showroom om nog meer slaapkamerinspiratie op te doen!

 

slaapkamer-inrichten