Mix and match met verschillende eetkamerstoelen: interieurinspiratie

Een van de opvallendste trends de laatste jaren als het gaat om de eetkamer: het mixen en matchen van verschillende soorten eetkamerstoelen. 

Wat ooit puur als noodzaak gedaan werd - er was niet altijd geld om een mooie set eetkamerstoelen te kopen - is nu een echte woontrend geworden. 

 

Mix en match stijlen

Je kan het zo gek niet bedenken of er bestaat wel een combinatie: ben je fan van de scandinavische trend meubels met kuipstoelen en hout? Die kan je perfect combineren met wat zwaardere stoelen met een industriële look. 

 

Mix verschillende stoffen

Wat je ook kan doen: in dezelfde kleuren blijven, maar vooral gaan spelen met verschillende stoffen bij de stoelen. Combineer een bruine suède eetkamerstoel bijvoorbeeld met een typische stoel in Scandinavische stijl en grenen poten of kijk wat een combinatie kan doen met rieten stoelen. 

 

Mix verschillende kleuren

Behalve het mixen van stijlen en stoffen, kan je ook nog kijken naar bijzondere kleurencombinaties. Een ‘klassieker’ is de combinatie van zwarte en witte eetstoelen, of om te gaan werken met enkele accentkleuren. 

 

Je ziet het: je kan véél verschillende combinaties maken om je eetkamer een speelse touch te geven.

 

Heb je een beetje hulp nodig om een leuke eetkamerplanning te maken? Wij helpen je graag verder en geven je graag ons advies!