Onderhoudstips voor je zetel (stoffen zetel en lederen zetel)

Of u nu een stoffen of een lederen zetel hebt, een goed onderhoud van uw sofa verlengt de levensduur aanzienlijk. Het kost even moeite om de zetel goed te onderhouden, maar u krijgt er veel voor terug: de zetel zal er langer mooi uit blijven zien. Daarom geven we graag enkele tips om nog langer van uw sofa te kunnen genieten. 

 

Wekelijks onderhoud voor uw zetel: uw zetel wassen

Bij het wekelijkse onderhoud kan u 3x op de zitkussens kloppen en daarna over het zitvlak wrijven.
De plooivorming wordt op die manier afgevlakt en is minder zichtbaar. 

Een lederen sofa stoft u best af met een zacht ‘washandje’ van LCK. Dit kan in eerste fase droog en daarna vochtig, met zuiver gedemineraliseerd water. Detergenten kunnen soms te agressief zijn voor het leder. Vermijd ook het gebruik van microvezeldoekjes, die kleine haakjes in het oppervlak kunnen trekken. Pas ook op met tips van ‘tante Kaat’ of grootmoeders tips, probeer het leder ook te verzorgen met producten die echt geschikt zijn voor de zetels.

Jaarlijks onderhoud voor uw zetel: het leer voeden

Eén maal per jaar verdient de zitbank een ‘groot onderhoud’. Met de reinigingsmelk van LCK klaart u deze klus. De bekleding van je lederen sofa, is eigenlijk de huid van een rund. Net als onze huid, vraagt ook deze huid ‘voeding’. Na het reinigen, moet het leder dan ook met een voedingscrème behandeld worden. Doe dit zeker niet met een gezichtscrème of bodylotion: hoewel het er in eerste instantie goed uitziet, is een zeer grote kans dat er een witte

Beide producten vindt u samen in de onderhoudsset voor leder van LCK. 

Vlekken op je lederen salon? 

Voor ongelukjes in uw lederen salon, hebben we gepaste producten.
Per ongeluk een veeg met een balpen? Dan is het handig de Inkt Roller in huis te hebben en er meteen op aan te brengen.
Een grote vlek? Dan kan de Strong Cleaner uw redding zijn. 

Wil u de vlekken te slim af zijn? Met een Strong Protector beschermt u uw zitbank en maken vlekken minder kans. 

Vlekken op uw stoffen zetel?

Een salon met stoffen bekleding afstoffen is iets minder evident. Gebruik hiervoor een zacht opzetstuk van uw stofzuiger. Met rustige bewegingen gaat u over uw sofa en maakt hem zo weer proper.
Met een bevochtigd washandje van LCK kan u ook uw stoffen salon reinigen. 

Heel wat stoffen zijn behandeld met een impregneermiddel, waardoor een vloeistof niet meteen in uw salon indringt, maar er als een druppel op blijft staan. U heeft op die manier voldoende tijd om een doek te halen. 

Stoffen sofa verzorgen

Ook voor sofa’s met een stoffen bekleding heeft LCK een gepaste verzorgingsset voor stoffen zetels. Die bevat, reinigingswater, een strong cleaner en ook een protector.
Vooraf je salon al beschermen op mogelijke vlekken? Maak dan zeker gebruik van de Strong Protector voor stoffen zitbanken. 

Volg ook zeker de onderhoudstips die u terugvindt in het garantieboekje, geleverd bij uw salon. 

Deze onderhoudstips kan u ook toepassen voor de stoffen of lederen bekleding van uw eetkamerstoelen.

 

Een goed onderhoud verlengt de levensduur, maar vergeet niet dat uw salon een gebruiksvoorwerp is, waarbij gebruikssporen en plooivorming onvermijdelijk zijn. 

Heeft u nog vragen over het onderhoud van bijvoorbeeld uw Rolf Benz zetel of Rolf Benz eetkamerstoelen? Aarzel niet om ons te contacteren!

 

salon-onderhouden-zetel-onderhoud