Steek je interieur in het nieuw

Droom je ervan om je interieur in het nieuw te steken? Dan weet je vast al dat het een veelzijdige denkoefening zal worden en dat het veel verder gaat dan louter wat nieuwe meubels kiezen. Daarom geven we je graag een stappenplan met aandachtspunten waar je zeker op moet letten om je interieur te vernieuwen.

1. Doe alle opmetingen van je interieur

Toegegeven, het is misschien wat saai om mee te beginnen. Maar toch kan je best eerst je interieur opmeten voor je Pinterest of Google af gaat schuimen op zoek naar al je ideetjes voor je meubilair, kasten, tapijt, stoelen of tafels. Niet het meest leuke deel van het werk, maar wel essentieel om goed voorbereid aan je plannen voor je nieuwe interieur te beginnen.

Wanneer je de afmetingen van je ruimte al vooraf kent, bespaar je bijvoorbeeld een pak tijd wanneer je beslist om naar een toonzaal te gaan. Je weet meteen of die leuke zetel of die leuke kast bij je past. Je hoeft niet eerst nog eens thuis alles te verifiëren.

2. Maak een schets of een voorontwerp

Gedaan met opmeten? Mooi zo. Dan kan je nu aan een eerste inspiratieronde beginnen: wat wil je waar neerzetten? Denk daarbij aan praktische en esthetische overwegingen. Maak daarvan een eenvoudig geschetst plan, of maak een vluchtig voorontwerp als je wat overweg kan met tekenprogramma's op de computer.

Op die manier krijg je een helder beeld van de mogelijkheden die de ruimte je biedt om je interieur te vernieuwen. Zo is het des te leuker om naar concrete meubelstukken en andere elementen te beginnen rondneuzen. Vaak zal je zien dat je tijdens het schetsen ineens een nieuwe invalshoek krijgt die misschien net iets beter zal werken voor je toekomstig interieur dan je eerste idee.

Een schets is ook handig wanneer je later met een interieurexpert rond de tafel gaat zitten. Op die manier heeft de interieurspecialist immers sneller een concreet beeld van de ruimte die ter beschikking is en van jouw verwachtingen.

3. Doe inspiratie op voor jouw stijl

Ga je voor klassiek, landelijk of voor moderne stijl? Of neem je een mix van beide? Mag het wat excentrieker zijn? Wil je een consistent interieur of wil je bewust een paar elementen in de spotlights zetten? Ga je on trend of heb je liever iets tijdloos?

Je merkt het al: vanaf stap 3 begint het leuke werk. Zoek volop naar inspiratie online via Pinterest, Instagram of Google en ga naar de meubelzaak eens je wat richting hebt voor je stijlkeuzes.

Wanneer je nog geen idee hebt qua stijl, kan een bezoek aan een toonzaal vaak wat onwennig verlopen. Een stukje houvast om van te vertrekken helpt je meteen om die meubelstukken te gaan bekijken die je écht aanspreken om je interieur te vernieuwen.

4. Geef je idee concreet vorm met een interieurexpert in de toonzaal

Na enkele inspirerende rondjes door de showroom, kan je een interieurspecialist erbij halen om je idee concreet uit te diepen. Is het nodig om nog een gedetailleerd plan te maken dat voortbouwt op jouw idee? Dan is dit het moment dat de expert voor jou aan de slag kan om de ideale indeling van je kasten, meubilair en andere elementen samen te stellen.

5. Vul je nieuwe interieur in

Staat het plan dat je met je interieurspecialist hebt opgemaakt definitief op punt? Dan kan je overgaan tot het bestellen van je kasten, zetels, stoelen, tafels, tapijt of andere decoratie.

Een paar weken later geniet je van je nieuwe interieur!

 

Heb je nog inspiratie nodig voor jouw nieuwe interieur? We ontmoeten je graag in onze toonzaal in Denderleeuw en staan je bij met al onze jarenlange expertise. Maak nu snel een afspraak in onze showroom of kom eens langs.

  

 

 

interieur vernieuwen