Totaalproject

Project in de kijker: totaalrenovatie

Dat u bij ons terecht kan voor los meubilair, maatwerk en accessoires, wist u al.
Maar, ook voor totaalprojecten kan u een beroep doen op Interieur Van der Waerden. Hoe dat werkt, leggen we graag verder uit.

Totaalrenovatie: hoe pakken wij dat aan?

Droomt u ook van een totaalrenovatie waarbij wij u helemaal helpen ontzorgen en de coördinatie op ons nemen? Wij zorgen ervoor dat u altijd op de hoogte bent, maar nemen veel regelwerk van u over. Daarbij werken we ook nog eens samen met vertrouwde en gekende bedrijven waar we een goede band mee hebben. Daarom is een vlotte totaalrenovatie bij ons gegarandeerd!

Klantcase: Van brand tot gerenoveerde bovenverdieping in slechts 5 maanden

We vertellen u graag meer over een bijzonder project dat we dit jaar mochten afwerken:

Bovenverdieping afgebrand

Begin juni kregen we telefoon: “Wij hebben vorige week een brand gehad op onze bovenverdieping. Die moet nu totaal gerenoveerd worden. Via een kennis kreeg ik jullie gegevens door, kunnen jullie eens langskomen en bekijken of jullie ons bij deze renovatie kunnen helpen?”

We gingen ter plaatse.  Wat bleek? De drie slaapkamers en badkamer moesten volledig aangepakt worden: ramen, elektriciteit, sanitair, vloerbekleding, binnendeuren, verfwerken, meubilair … alles was verwoest door de brand.

“Zouden jullie de coördinatie en opvolging voor jullie rekening kunnen nemen?” vroeg onze klant.

Aanpak: ons stappenplan

We contacteerden meteen enkele onderaannemers, van wie we zeker zijn dat ze kwaliteit afleveren.

Al na enkele dagen konden we de verschillende offertes voorleggen en kwam het tot een samenwerking. We konden aan dit totaalproject gaan beginnen!

Ruwbouw

Eerst werd de bovenverdieping opgeruimd en opgekuist door een gespecialiseerde firma. Alles werd gestript en opnieuw in de ruwbouw gezet.

De nutsvoorzieningen, zoals water en elektriciteit, werden aangesloten door Andy Neyt. Daarna werden muren opnieuw gepleisterd en de vloer opnieuw gechapt. Vervolgens plaatsten onze monteurs de isolatie onder het dak.  Het plafond en de wanden werden bezet met gyprocplaten.

De bovenverdieping begon weer meer en meer op een bewoonbare ruimte te lijken.

Eerste afwerkingen

De badkamer kwam als eerste aan de beurt. Ze werd voorzien van een inloopdouche in Corian, met scheidingswand in glas, geplaatst door de firma De Grom.

In de verschillende kamers en in de gang, onder de schuine wanden, maakten onze monteurs handige ingemaakte kasten.

Nadien plaatste Parquet de Flandre de vloer. De houten vloer brengt al meteen warmte in dit interieur.
Vervolgens konden we rekenen op het vakmanschap van Tom Van Eyken voor de schilderwerken.
Nieuwe binnendeuren waren ook nodig, deze werden geplaatst door Detha Doors.

In de badkamer installeerden onze monteurs intussen het lavabomeubel. De lavabo’s zelf zijn gemaakt in Corian.

De eindfase: afwerking en inrichten van de ruimte

De ruimtes waren klaar. Als finishing touch konden wij het Hülsta-meubilair plaatsen: kleerkasten op maat onder de dakhelling en mooie bedkaders. Hierin voorzagen we slaapcomfort van Lattoflex.

Raamdecoratie mag natuurlijk ook niet ontbreken, daarvoor werkten we samen met Binnenpret.

Tegen einde oktober, exact 5 maanden na de brand, was de bovenverdieping van deze woning volledig gerenoveerd.

Coördinatie van de totaalrenovatie: één aanspreekpunt

Gedurende heel dit proces hielden wij steeds nauw contact met de klant. We zorgden ervoor dat de aannemers mekaar snel konden opvolgen, werfbezoeken ter plaatse werden geregeld, zodat noodzakelijk overleg tussen verschillende aannemers constructief verliep.

In heel die tijd hielden we ook nauw contact met onze klant: van de verschillende stappen werd hij telkens op de hoogte gebracht en hij wist vooraf steeds wat en wie hij kon verwachten.

Kortom: een totaalrenovatie is veel werk en als u alles zelf moet regelen, bent u veel tijd kwijt. Er moet veel opgevolgd worden, er moet veel overleg plaatsvinden,… ideaal dus als ervaren rotten in het vak dit voor u kunnen overnemen!

Tevreden klant

De samenwerking is ook voor de klant heel vlot verlopen :

“We zijn blij dat we voor de renovatie van onze bovenverdieping voor de samenwerking met Van der Waerden hebben gekozen. Van bij het eerste gesprek was er de klik met Michèle. We merkten dat ze een dame is van haar woord en dat ze ons project zou opvolgen alsof het voor zichzelf was.
Ze heeft heel wat werk uit onze handen genomen en praktische zaken voor ons geregeld. Wij hadden één aanspreekpunt, waar we konden op rekenen.
De aannemers die hier gewerkt hebben waren stuk voor stuk professionele mensen, met vakkennis en beroepsfierheid.

Ondanks het onaangename vertrekpunt van deze renovatie, zijn we heel tevreden met het resultaat en zullen we ongetwijfeld genieten van onze vernieuwde bovenverdieping.”
 

Heeft u ook een groots project dat u wilt aanpakken, maar geeft u liever de coördinatie ervan uit handen? Contacteer ons, we bespreken graag de mogelijkheden met u.