Wanneer kies je een boxspring of een lattenbodem?

Een boxspring is de laatste jaren meer en meer opgekomen als dé nieuwe manier om te slapen. Maar hoe zit dat met de lattenbodem? Wij leggen u graag uit wanneer u het beste kiest voor ofwel een lattenbodem, of wanneer een boxspring beter past bij uw noden.

 

Kwaliteit voorop

Allereerst: het allerbelangrijkste bij het kiezen van een nieuwe boxspring of een lattenbodem, is de kwaliteit. Er zijn veel retailers die zeer goedkope lattenbodems of boxsprings aanbieden (je kan ze zelfs online kopen zonder eigenlijk goed te testen), maar daar doet u uw rug en zelfs slaappatroon zeker geen plezier mee.

Er zijn van die zaken waarin u beter wat meer investeert, uw bed is er zeker één van. Zo zorgt u er ook voor dat u minder last heeft van rugpijnen, bent u beter uitgeslapen en geniet u meer van de dag.

 

Waaruit bestaat een boxspring?

Veel mensen gaan ervan uit dat een boxspring ineens een volledig bed is: dat klopt niet. Een boxspring is geen bed, wel een bedbodem. Een boxspring is een soort doos op pootjes. In die doos zitten dan weer metalen veren. Heel vaak worden deze bedbodems aangeboden met een pocketverenmatras, u kan ook kiezen voor een latex matras of een koudschuim-matras (foammatras). De boxspring is vaak met stof of stof afgewerkt, dat geeft ook mee de uitstraling aan de kamer. U kan kiezen voor eenzelfde afwerking voor het hoofdeinde.

 

Waaruit bestaat een lattenbodem?

Een lattenbodem bestaat, zoals het woord al doet vermoeden, uit een kader met vele latjes. Die latjes vangen de druk op als u gaat liggen, en zorgen voor een constante drukvermindering terwijl u slaapt. Een van de voordelen van een lattenbodem, is dat de matras onderaan blootgesteld wordt aan de lucht en er zo een betere ventilatie ontstaat.

Er zijn elektrische verstelbare en vlakke lattenbodems (die u eventueel manueel kan verzetten naar een fijnere houding). Een bed met lattenbodem valt ook minder op dan een boxspring, zo krijgt u een kalmere sfeer in de kamer. Sommige mensen vinden het ook fijner dat ze tussen de latten van de lattenbodem kunnen stofzuigen. Heeft u snel last van allergieën? Dan is een bed met lattenbodem beter geschikt: kies dan ook voor een houten kader in plaats van een stoffen.

Bij Van der Waerden bieden we de beste lattenbodems van Lattoflex aan. Kom ze zeker eens uitgebreid testen in onze toonzaal, samen met enkele van de beste matrassen. Zo weet u welke combinatie het allerbeste bij uw lichaam past. Heeft u nog vragen of wilt u graag nog extra informatie? Neem dan zeker contact met ons op of kom eens langs in onze showroom.