Welke zetel kies je voor in jouw interieur?

Er bestaan verschillende soorten zetels: een chaise longue (loungezetel), een slaapzetel, de standaard zetel, kleinere fauteuils,... veel soorten en maten, maar wat gaat er dan mooi passen bij jouw interieur? Het kan soms moeilijk zijn om te beslissen welk type zetel je het beste kan plaatsen in je woonkamer, en er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden. Lees zeker dit artikel door: het zal je helpen om de juiste beslissing te nemen. 

 

Ga naar de showroom

Het is heel belangrijk dat je de zetel van je dromen gaat uitkiezen terwijl er goed licht is in de showroom: het licht in een showroom is nog anders dan het licht bij jou thuis (zeker overdag): dus kijk goed welke kleuren je mooi vindt en bekijk ook zeker de kleurstalen van de zetel in daglicht. 

Behalve de kleurstalen goed te inspecteren bij verschillend licht, is het ook echt nodig om de zetel goed uit te gaan testen. Waarom zou je online een zetel kopen die helemaal niet goed zit? Het grote voordeel van in onze showroom rond te lopen is dat je allerlei soorten zetels kan uittesten: je zou nog versteld kunnen staan van je uiteindelijke keuze! Ook al ging je eerst voor de klassieke tweezit, misschien werd je in de toonzaal helemaal gecharmeerd van een chaise longue.

 

Past de zetel wel in jouw huis?

Het klinkt zo simpel, maar het wordt vaak vergeten: meet de ruimte waar de zetel komt te staan, goed op. Zo voorkom je onaangename verrassingen terwijl je er zo naar uitkeek om in de zetel te kunnen ploffen na een lange dag. Wil je al een beeld krijgen van de plaats die de nieuwe zetel zal innemen in je woonst? Gebruik daarvoor kussens, kartonnen dozen,... en bouw de zetel op die manier al wat na. Zo zie je gelijk hoeveel ruimte de zetel inneemt.

Meet niet alleen de ruimte op, maar hou ook rekening met ramen, stopcontacten, andere meubels die in de ruimte staan,... 

 

De kleur van de zetel

Psychologen zijn het er al jaren roerend over eens: kleur is erg belangrijk voor onze emoties. Daarom is het belangrijk om niet alleen te kijken naar welke kleur je mooi vindt qua zetel en of de kleuren goed passen bij je bestaande interieur, maar ook om wat meer feeling te krijgen met hoe de kleur de ruimte zal beïnvloeden. Krijg je door de nieuwe zetel ineens een groot, grijs of donker vlak in de ruimte? Of wordt de zetel een baken van licht in je woonruimte?

 

Kies voor kwaliteit

Het zou voor zich moeten spreken, maar kies voor kwaliteit! Een zetel moet jarenlang meegaan en ondersteunt jouw lichaam bijna iedere dag. Daarom is het heel belangrijk om een goede zetel uit te kiezen - en daarom zijn wij bij Van der Waerden ook zo’n fan van het merk Rolf Benz: fantastische kwaliteit en de zetels zien er ook nog eens prachtig uit. Van een win-win gesproken!

 

Wilt u graag meer advies of onze zetels eens komen bekijken? Maak dan snel een afspraak en wij helpen u graag verder! 

 

zetel kiezen